Ovoce v rumu

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Ovoce v rumu

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravené ovoce dáme do misy, přesypeme cukrem, a dáme do chladna, dokud se cukr nerozpustí. Potom ho dáme do skleněné nebo porcelánové asi 4 l láhve (nádoby) a zalejeme rumem tak, aby přesahoval ovoce asi o 1-1,5 cm. Hrnec uzavřeme a dáme do tmavé a chladné místnosti.
Otvíráme tehdy, když přidáváme nové ovoce. Všechny dávky musíme prosladit a znovu dolít rum 1 cm nad ovoce.
Menší ovoce dáváme celé, meruňky a broskve můžeme nakrájet, švestky vypeckujeme. Višně, třešně necháváme s peckami. Jablka a hrušky do směsi nedáváme!!! Mohly by způsobit kvašení.
Používáme asi za 2-3 měsíce, obyčejně na Vánoce a Silvestra. Ovoce v rumu používáme na ovocné a zmrzlinové poháry, pudingy, do bowlí a koktejlů, do horkého čaje, na zdobení dortů apod.
Můžeme zvlášt nakládat i sušené švestky, ale nakládáme je do koňaku. Dáváme je do menších nádob. Konzumujeme je tehdy, když pěkně nabobtnají. Podáváme je s troškou koňaku jako pohoštění ke kávě. Ovoce v rumu občas kontrolujeme, pokud zjistíme, že vysychá, opatrně dolejeme rum.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist