Srnčí paštika s brusinkovým přelivem a exot.ovocem

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Srnčí plec nakrájíme na menší kousky a vložíme ji povařit do vody s lákem z nového koření, bobkového listu, jalovce, pepř a soli a povaříme téměř doměkka.

Mezitím jsme si vepřový bůček pokrájeli na malé kostky, které jsme si prosolili. Srnčí plec vyjmeme z láku, necháme vychladnout a spolu s bůčkem a na kostičky pokrájenou anglickou slaninou pomeleme na masovém strojku.

Přidáme zvěřinové koření, které jsme si velmi najemno rozdrtili v hmojždíři nebo pomleli mixérem,nadrobno pokrájenou cibuli, kterou jsme si nechali zesklovatět na másle, koňak, půl lžičky citrónové kůry, 3 žloutky, strouhanku, dle chuti sůl a vše pořádně promícháme.

Formu, kde budeme mít paštiku vymažeme sádlem a směs do formy napěchujeme a pořádně sklepneme, abychom odstranili vzduchové bubliny.

Zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni cca hodinu a půl při 160°C. Po uvaření necháme zchladnout a poté uložíme na 1 den odpočinout do lednice.

Brusinkový přeliv:

Brusinkový kompot smícháme s vodou a vínem, cukrem. Provaříme a necháme trochu zredukovat.

Paštiku pokrájíme na plátky nebo tvořítkem můžeme vykrájet různé tvary. V našem případě válečky, které vložíme do misky, přelijeme trochou brusinkového přelivu a dozdobíme nadrobno pokrájeným ovocem.

Poznámka:

Do času přípravy není započítán čas potřebný na vychlazení.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist