Frankfurtská omáčka vylepšená

Kategorie: Pokrmy

Autor: adminrecepty

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: 1.46(hlasovalo 115x)

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme pořádně zhnědnout, pozor ať se nespálí. Lehce podlijeme vodou, přidáme maso, rajský protlak a sladkou mletou papriku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a vydusíme do tuku, který až vyplave na povrch, tak zaprášíme moukou. Lehce zasmahneme a pomalu přiléváme vodu a mícháme, aby se nedělaly hrudky. Přidáme lahůdkové párky nakrájené na kolečka, 1 cm široký plátek slaniny a vaříme na mírném plameni. Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo. Oloupeme je a pokrájíme nadrobno a přidáme do omáčky spolu s 1 lžičkou plnotučné hořčice a pořádně promícháme s omáčkou.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Diskuze

Tuhle omáčku jsem do nedávná jedla jenom v nemocnici mamka mi pomohla uvařit tuhle a je SUPER!!!!

Reagovat

Děkujeme Iveto

Reagovat

dobrý den kolik je toho protlaku?a co znamená vydusit do tuku? děkuji

Reagovat

Mileno,radši se na to vykašlete a běžte si dát vepřový guláš do hospody

Reagovat

To je hloupá odpověď. Proto tyhle stránky jsou, aby se naučily vařit i začínající kuchařky. Jestli sis schladil svoje ego na mladý holce, tak jsi ubožák.

Reagovat

Mileno, jeden protlak. Do tuku znamená, nechat vypařit vodu, Napsala jsem to srozumitelně? :-)

Reagovat

co je to jeden?

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejlepší recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Poraďte mi  23.07.2014 09:16
    Renda Ramljak
    Dobrý den. Pokud bude opět nějaká podobná kampaň spuštěna, mohli by jste mě... více
  • » Pěstování rozmarýnu doma  04.05.2014 21:01
    Jan Kuchař
    Dobrý den, můžete mi poradit, jak doma v květináči pěstovat rozmarýn? Kdykoliv... více
  • » Pečete nebo kupujete cukroví?  04.05.2014 20:54
    Jan Kuchař
    My si cukroví pečeme. Hlavně išelky, myslivecké knoflíky, pracny, vosí hnízda,... více
  • » Makronky  04.05.2014 20:49
    Admin Senzarecepty.cz
    Recepty na makronky naleznete... více
  • » Poraďte mi  13.08.2013 14:43
    Admin Senzarecepty.cz
    Dobrý den slečno/paní Venhodová, ano, měli jsme kampaň, kdy jsme sháněli... více

Senzarecepty_logo

Přihlášení


zůstat přihlášen

 

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

Hladatrecepty.sk

Google+


Přidat web k oblíbeným