Perníkový dort s jahodovým džemem a se sněhem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Perníkový dort s jahodovým džemem a se sněhem

Suroviny

Porce: 16 + –
  • máslo (těsto) 100 g
  • vejce (těsto) 4 ks
  • krupicový cukr (těsto) 70 g
  • pudinkový prášek 0.5 balíček
  • smetana ke šlehání (těsto) 100 ml
  • med (těsto) 70 g
  • vanilkový cukr (těsto) 0.5 balíček
  • perníkové koření (těsto) 0.5 balíček
  • nastrouhaná citronová kůra (těsto) 1 špetka
  • hladká mouka (těsto) 200 g
  • smetana ke šlehání (náplň) 125 ml
  • zkužovač do šlehačky (náplň) 0.5 balíček
  • jahodový džem (náplň) 4 lžíce
  • bílky (dozdobení) 2 ks
  • cukr (dozdobení) 50 g
  • jahody (dozdobení) 100 g
  • mandlové lupínky (dozdobení) 1 lžíce

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo utřeme s polovinou cukru do pěny. Postupně zašleháme žloutky a pudinkový prášek. Poté vmícháme zahřátou smetanu, med, vanilkový cukr, koření a citronovou kůru.
Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh, který s moukou vpravíme do základu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v předehřáté troubě 170°C pečeme 35 minut.
Smetanu se ztužovačem vyšleháme v hustou šlehačku. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 4 vrstvy.
Spodní dvě vrstvy a vrchní dvě v části spojíme jahodovým džemem. Spodní dvě vrstvy ve formě potřeme šlehačkou. Celý dort dáme vychladit.
Z bílků a cukru připravíme sníh. Potřeme jím dort a dozdobíme ho jahodami a mandlemi.

Poznámka:

1 kousek asi 1209 kJ/287 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist