Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 630 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si 2 mísy. V první mise smícháme zakysané smetany s cukrem. V druhé míse ušleháme smetanu na šlehání s vanilkovými cukry.
Poté tyto dvě směsi smícháme lehce dohromady.
Připravíme si dortovou formu u které dno vyskládáme piškoty na které vložíme nakrájené jahody. Přelijeme částí směsi zakysané smetany a šlehačky a na ní opět vyskládáme piškoty a jahody, a opět zalijeme.
Takto připravený dort dáme vychladit na 10 hodin do lednice. Před podáváním jej můžeme dozdobit šlehačkou.

Diskuze

Dělávám. Jen však se 2 kelímky zakysané smetany a 1 šlehačky, 1 vanilkový cukr. Jiný cukr už nepřidávám, pokud používám kompotované ovoce. Hodí se různé druhy ovoce. Dort je velmi osvěžující a u nás oblíbený.

Reagovat

Natašo, budeme rádi, pokud vložíte na web i váš recept nebo nám jej můžete poslat na senzarecepty@email.cz

Reagovat

On je postup úplně stejný, jen je méně zakysané smetany a kromě 1 vanilkového cukru žádný jiný nepřidávám. I tak je to sladké dost a osvěžující. Dortovou formu si však vyložím alobalem nebo folií, lépe se to pak vyndává. Připravený dort přikraji taky a před vložením do ledničky ho zatížím talířem.

Reagovat

Také vystýlám formu pečícím papírem nebo potravinářskou fólií. Nejprve formu trochu pomažu vodou. Pečící papír pak na stěnách při manipulaci krásně drží a poté vkládám ingredience.

Iveta

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist