Dělávám. Jen však se 2 kelímky zakysané smetany a 1 šlehačky, 1 vanilkový cukr. Jiný cukr už nepřidávám, pokud používám kompotované ovoce. Hodí se různé druhy ovoce. Dort je velmi osvěžující a u nás oblíbený.
Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
Kategorie: Moučníky
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Zakysaná smetana 200 ml 3 kelímek
- Jahody čerstvé 400 g
- Šlehačka 1 kelímek
- Vanilkový cukr 2 balíček
- Piškoty dětské 80 g
- Cukr moučkový 30 g
Doba přípravy: 630 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si 2 mísy. V první mise smícháme zakysané smetany s cukrem. V druhé míse ušleháme smetanu na šlehání s vanilkovými cukry.
Poté tyto dvě směsi smícháme lehce dohromady.
Připravíme si dortovou formu u které dno vyskládáme piškoty na které vložíme nakrájené jahody. Přelijeme částí směsi zakysané smetany a šlehačky a na ní opět vyskládáme piškoty a jahody, a opět zalijeme.
Takto připravený dort dáme vychladit na 10 hodin do lednice. Před podáváním jej můžeme dozdobit šlehačkou.
Poté tyto dvě směsi smícháme lehce dohromady.
Připravíme si dortovou formu u které dno vyskládáme piškoty na které vložíme nakrájené jahody. Přelijeme částí směsi zakysané smetany a šlehačky a na ní opět vyskládáme piškoty a jahody, a opět zalijeme.
Takto připravený dort dáme vychladit na 10 hodin do lednice. Před podáváním jej můžeme dozdobit šlehačkou.
Diskuze
Natašo, budeme rádi, pokud vložíte na web i váš recept nebo nám jej můžete poslat na senzarecepty@email.cz
On je postup úplně stejný, jen je méně zakysané smetany a kromě 1 vanilkového cukru žádný jiný nepřidávám. I tak je to sladké dost a osvěžující. Dortovou formu si však vyložím alobalem nebo folií, lépe se to pak vyndává. Připravený dort přikraji taky a před vložením do ledničky ho zatížím talířem.
Také vystýlám formu pečícím papírem nebo potravinářskou fólií. Nejprve formu trochu pomažu vodou. Pečící papír pak na stěnách při manipulaci krásně drží a poté vkládám ingredience.
Iveta
Podobné recepty
- » Bleskový jahodový dort
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jahodový nepečený dortík
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jahodový dort II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jahodový mramorový dortík
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Letní jahodový dortík
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Jahodový dort I
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jahodový dortík
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 557659) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 115248) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 111951) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 104979) - » Hovězí roštěná
(Navštívilo: 63298) - » Bramboráky z trouby
(Navštívilo: 61929) - » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Navštívilo: 60874)
Nejnovější recepty
- » Lučinové košíčky s ovocem
(22.12.2017 12:48) - » Americká marináda
(21.12.2017 11:06) - » A-1 Steaková omáčka (základní)
(21.12.2017 11:00) - » Noky z uzených ryb
(10.12.2017 10:59) - » Dršťková polévka
(09.12.2017 18:25) - » Vynikající karlovarský knedlík
(09.12.2017 09:12) - » Domácí klobásy
(09.12.2017 09:07)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy