PLNĚNÁ TABULKOVÁ ŠPIČKA S KOŘENĚNOU ŠŤÁVOU A DUŠENOU RÝŽÍ

Kategorie: Maso

Autor:

PLNĚNÁ TABULKOVÁ ŠPIČKA S KOŘENĚNOU ŠŤÁVOU A DUŠENOU RÝŽÍ

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hovězí tabulová špička 1.2 kg
  • mletá vepřová plec 400 g
  • bílé víno 1 dl
  • sylný masový vývar 1 dl
  • papriková uzená klobása 1 ks
  • cibule 1.2 ks
  • listová petržel 3 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 lžička
  • Suroviny na základ a šťávu
  • mrkev 1 ks
  • řapikatý celer 2 ks
  • cibule 2 ks
  • dijónská hořtice 2 lžíce
  • bílé víno 2 dl
  • neslaný masový vývar 7 dl
  • smetana 1.5 kelímek
  • pažitka 1 hrst
  • Suroviny na basmati rýži
  • bastami rýže Lagris 300 g
  • máslo 60 g
  • voda 4 dl
  • sůl 0.5 lžička

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hovězího masa uděláme dlouhým ostrým nožem kapsu.

Mleté vepřové maso umixujeme s vývarem a vínem. Přidáme najemno sekanou cibulku, na drobné kostičky krájenou klobásku, sekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem. Takto připravenou fáší naplníme maso a zvolna dusíme doměkka v základu. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, zjemníme smetanou a vložíme sekanou pažitku.

Mrkev, řapík a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme dvě lžíce dijónské hořčice, zarestujeme a zalijeme vínem. Necháme odvařit, zalijeme vývarem a vložíme maso.

Rýži restujeme na másle až zesklovatí. Zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou na mírném plameni dusíme cca 15 minut doměkka.

Poznámka:

U Basmati rýže platí pravidlo: na 1 hrnek rýže dáme 1 hrnek a trochu víc vody.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist