Pestré zeleninové těstoviny

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pestré zeleninové těstoviny

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Širokých nudlí (pappardelle) 300 g
  • Dýně, oloupané, zbavené semínek a pokrájené 1 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Piniových jadérek 1 hrst
  • Česnek, oloupaný a jemně nasekaný 1 stroužek
  • Krémových žampionů, nasekaných 4 ks
  • Čerstvý špenát 250 g
  • Sůl dle chuti 4 špetka
  • Pepř dle chuti 3 špetka
  • Chilli paprička, drcená dle chuti 2 špetka
  • Parmazán k podávání 3 hrst

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Aby to šlo rychleji, vlijte do hrnce vroucí vodu z konvice a postavte ho na oheň. Vsypte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pět minut před plánovaným koncem přípravy přisypte do hrnce kousky dýně a povařte spolu s nudlemi.

2. Mezitím zahřejte polovinu oleje ve velké silnostěnné pánvi a vsypte piniová jadérka. Rychle a pozorně je osmažte; jakmile chytí barvu, přihoďte k nim česnek a vteřinku smažte. Přilijte zbylý olej, zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte minutu dvě, pak zvyšte plamen na maximum, vsypte opláchnutý špenát a poduste minutu dvě, jen co špenát zavadne.

3. Sceďte těstoviny s dýní, vraťte do hrnce a promíchejte se směsí z pánve. Podle potřeby dochuťte a podávejte. Pro zájemce připravte na stůl chilli a strouhaný parmazán.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist