Jahodový mramorový dortík

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahodový mramorový dortík

Suroviny

Doba přípravy: 65 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do otevírací dortové formy přivřeme pečící papír a odstřihneme přečnívající kousky. Esíčka (220 g) nasypeme do pevnějšího sáčku a válečkem rozdrtíme. Do misky se sušenkovou drtí přidáme 6 dkg nastrouhaných ořechů a 9 dkg rozpuštěného másla. Promícháme. Směs natlačíme na dno formy a necháme v ledničce aspoň 30 minut ztuhnout. Odvážíme si z rozmražených jahod 25 dkg (bez šťávy) a rozmixujeme. Pokud není ovoce slazené, přidáme 4 dkg cukru. Vezmeme si 2 kastrůlky, do každého dáme 4 plátky želatiny, zalijeme 4 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Za těch 10 minut si připravíme smetanovou náplň. Ušleháme v nádobce 1 šlehačku. V míse rozšleháme 50 dkg tvarohu a 12 dkg moučkového cukru, do toho vmícháme téměř celou šlehačku. Maličko si necháme na ozdobení. Na mírném ohni nahřejeme 1 kastrůlek se želatinou a mícháme, až se rozpustí. (Je to hned. Nesmí vařit!) Do želatiny vmícháme 2 vrchovaté lžíce tvarohové hmoty, dobře rozmícháme dohladka, pak přelijeme do mísy k ostatní hmotě a zamícháme. Ihned přendáme do dortové formy. Stejně tak rozehřejeme druhou želatinu, vlijeme ji celou do jahod a ihned nalijeme na tvaroh do formy. Vidličkou lehce promícháme s tvarohovou hmotou, vytvoříme mramorování. Musíme to udělat hned, jahodová hmota brzy ztuhne. Dozdobíme šlehačkou a uložíme do ledničky nejméně na 4 hodiny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist