Křehký borůvkový koláč s vaječným přelivem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Křehký borůvkový koláč s vaječným přelivem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z másla, vejce, cukru a mouky připravíme tuhé těsto, které necháme pod fólií v chladu nejméně hodinu odpočinout. Pak je na pomoučeném vále rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Dno posypeme fazolemi a koláč dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.
Po 15 minutách, vytáhneme z trouby, odstraníme luštěniny, těsto propícháme vidličkou a pečeme ještě 10 minut. Těsto na dně koláče musí být růžové. Na vaječný přeliv rozšleháme vejce s oběma cukry do pěny a pak přidáme postupně smetanu a mléko.
Na teplý koláč nasypeme borůvky, zalijeme připravenou směsí a v troubě zmírněné na 170 °C pečeme ještě 30 minut, až náplň ztuhne. Pokud začne koláč během pečení příliš tmavnout, přikryjeme jej alobalem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist