Perníková lízátka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Perníková lízátka

Suroviny

Porce: 16 + –
  • hladká mouka 500 g
  • moučkový cukr 200 g
  • med 200 g
  • vejce 2 ks
  • perníkové koření 0.5 balíček
  • jedlá soda 1 lžička
  • dle potřeby bílková poleva 1 ks
  • potravinářská barviva 1 ks
  • ozdůbky dle fantazie 1 ks
  • špejle 1 ks

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z uvedených surovin zpracujeme hladké lepivé těsto. Zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice odležet.
Druhý den necháme těsto hodinu při pokojové teplotě a poté vyválíme placku 1,5 cm silnou. Vykrajujeme kolečka, do kterých vpichujeme půlku špejle.
Lízátka vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 170 °C dozlatova.
Vychladlá lízátka natřeme štětečkem klasickou bílkovou polevou obarvenou potravinářskými barvivy a zdobíme dle fantazie.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist