Perníková chaloupka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Med ohřejte, přidejte máslo, vejce a cukr - moučkový i vanilkový - a dohladka utřete. Mouku prosejte se sodou a postupně ji spolu s kořením vmíchejte do připraveného základu. Rukama vypracujte tuhé těsto a nechte ho nejlépe přes noc odpočinout v chladu.
Z tuhého papíru si vystříhejte šablony na chaloupku, děti, ježibabu, stromy a zvířátka. Pečicí papír nastříhejte na několik kusů velkých jako plech. Těsto válejte už na pečicím papíru a nožem vykrajujte podle šablon postupně dva štíty domu, dva boky, dva kusy střechy a součásti komína. Do postaviček, zvířátek a stromů vtlačte špejli, abyste je pak mohli zapíchnout do podkladu. Na pečicím papíru přenášejte jednotlivé kusy na plech tak, aby se nezkroutily, a při teplotě 150 stupňů je upečte: každý plech deset až dvacet minut - podle typu trouby. Ze zbylého těsta vyválejte plát stejně velký jako plech a v celku ho upečte - použijete ho jako podklad.
Na polevu smíchejte bílky s troškou cukru, šlehejte a postupně přidávejte zbývající cukr, až poleva ztuhne tak, aby nechávala špičky - které ještě tečou, ale už nepadají. Pak polevu rozdělte a obarvěte potravinářskými barvami.
Všechny části chaloupky nechte vychladnout a pak je ozdobte cukrovou polevou (plastovým sáčkem s ustřiženým rohem) a ostatními cukrovinkami. Nechte dobře zaschnout.
Slepte chaloupku: Čtyři stěny postupně stavte na podklad a zevnitř i zvenčí každou upevněte párátky, která vpíchnete do podkladu před a za každou stěnou. Na každou stěnu tak budete potřebovat čtyři párátka. Do švů mezi nimi naneste polevu a nechte dobře uschnout. Teprve potom můžete připevnit také střechu, a to stejnou technikou. Nejdříve ji ke stěnám chaloupky připevněte párátky, pak do spojů nastříkejte polevu, počkejte, až uschne, a teprve potom párátka vyndejte. Obdobným způsobem umístěte nakonec i komín. Postavičky a stromy zapíchejte kolem chaloupky pomocí zapečených špejlí a nakonec udělejte sněhové závěje z postrouhaného kokosu.

Poznámka:

jedna porce = jedna chaloupka
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist