Drbanice

Kategorie: Přílohy

Autor:

Drbanice

Suroviny

Porce: 1 + –
  • hrubá krupice 50 g
  • solamyl 100 g
  • sůl 1 ks
  • oloupané brambory 400 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a uvaříme. Ještě horké protlačíme nebo na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme hrubou krupici, solamyl a sůl. Vypracujeme těsto. Uděláme 3 kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě 20 minut. Po vyndání z vody hned nařízneme, aby unikla pára.

Já dělám menší knedlíky, a tak drbanice vařím kratší dobu. Jsou výborné - klouzavé. Dělám je léta a suroviny stále odvažuji. Dělám ale několik dávek. Nevýhodou těchto knedlíků je, že se nedají ohřát v mikrovlnce - jsou tuhé. Když drbanice ohřívám, dělám mišmaš se zelím a masem.

Drbanice je možné také podat jako samostatné jídlo s houbami. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky. Přidáme houby - čerstvé, sušené nebo z mrazáku - podusíme. Pak k této směsi přidáme na kousky nakrájené knedlíky a opékáme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist