Polévka z hovězí oháňky II

Kategorie: Polévky

Autor:

Polévka z hovězí oháňky II

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Hovězí oháňka 1.5 kg
  • Slunečnicový olej 1 lžíce
  • Mrkev, oloupaná a pokrájená nahrubo 2 ks
  • Petržel, oloupaná a pokrájená nahrubo 1 ks
  • Celer, oloupaný 1.4 ks
  • Cibule, oloupaná a pokrájená na čtvrtky 1 ks
  • Kuličky černého pepře 8 ks
  • Kuličky nového koření 5 ks
  • Bobkové listky 2 ks
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Petrželka na ozdobení 1 hrst
  • Na strouhání
  • Hrubá mouka 200 g
  • Vejce 1 ks
  • Hovězí oháňka 1.5 kg
  • Slunečnicový olej 1 lžíce
  • Mrkev, oloupaná a pokrájená nahrubo 2 ks
  • Petržel, oloupaná a pokrájená nahrubo 1 ks
  • Celer, oloupaný 1.4 ks
  • Cibule, oloupaná a pokrájená na čtvrtky 1 ks
  • Kuličky černého pepře 8 ks
  • Kuličky nového koření 5 ks
  • Bobkové listky 2 ks
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Petrželka na ozdobení 1 hrst
  • Na strouhání
  • Hrubá mouka 200 g
  • Vejce 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Začněte přípravou strouhání: V misce prošlehejte vejce a přisypávejte k němu postupně tolik mouky a hněťte, až vznikne tuhá soudržná hmota. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle na pracovní plochu poprášenou hrubou moukou a strouhání nechte alespoň hodinu proschnout. (Co nepoužijete do polévky, nechte schnout přes noc a pak uchovejte v uzavřené dóze a použijte příště.)



2 Oháňku nasekanou na špalíky, promíchejte s olejem, dejte do pekáčku, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 40 minut, až zhnědne. Na posledních 10 minut k masu přidejte cibuli a kořenovou zeleninu. Pak vše přendejte do hrnce. Do pekáčku nalijte 200 ml vody a na sporáku ji přiveďte k varu, míchejte tak dlouho, až se rozpustí veškeré lahodné připečeniny. Vlijte do hrnce k ostatním přísadám, přidejte koření, 1 litr studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte mírně bublat 1,5 hodiny; během vaření sbírejte pěnu. Pak vývar přeceďte přes jemné síto. Z vychladlých oháněk oberte maso.



3 Čistý vývar přiveďte znovu k varu a osolte podle chuti. Vhoďte do něj 2 hrsti strouhání a vařte 2 minuty. Podávejte ozdobené petrželkou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist