Polévka z hovězí oháňky II
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Hovězí oháňka 1.5 kg
- Slunečnicový olej 1 lžíce
- Mrkev, oloupaná a pokrájená nahrubo 2 ks
- Petržel, oloupaná a pokrájená nahrubo 1 ks
- Celer, oloupaný 1.4 ks
- Cibule, oloupaná a pokrájená na čtvrtky 1 ks
- Kuličky černého pepře 8 ks
- Kuličky nového koření 5 ks
- Bobkové listky 2 ks
- Sůl - dle chuti 3 špetka
- Petrželka na ozdobení 1 hrst
- Na strouhání
- Hrubá mouka 200 g
- Vejce 1 ks
- Hovězí oháňka 1.5 kg
- Slunečnicový olej 1 lžíce
- Mrkev, oloupaná a pokrájená nahrubo 2 ks
- Petržel, oloupaná a pokrájená nahrubo 1 ks
- Celer, oloupaný 1.4 ks
- Cibule, oloupaná a pokrájená na čtvrtky 1 ks
- Kuličky černého pepře 8 ks
- Kuličky nového koření 5 ks
- Bobkové listky 2 ks
- Sůl - dle chuti 3 špetka
- Petrželka na ozdobení 1 hrst
- Na strouhání
- Hrubá mouka 200 g
- Vejce 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
1 Začněte přípravou strouhání: V misce prošlehejte vejce a přisypávejte k němu postupně tolik mouky a hněťte, až vznikne tuhá soudržná hmota. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle na pracovní plochu poprášenou hrubou moukou a strouhání nechte alespoň hodinu proschnout. (Co nepoužijete do polévky, nechte schnout přes noc a pak uchovejte v uzavřené dóze a použijte příště.)
2 Oháňku nasekanou na špalíky, promíchejte s olejem, dejte do pekáčku, vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 40 minut, až zhnědne. Na posledních 10 minut k masu přidejte cibuli a kořenovou zeleninu. Pak vše přendejte do hrnce. Do pekáčku nalijte 200 ml vody a na sporáku ji přiveďte k varu, míchejte tak dlouho, až se rozpustí veškeré lahodné připečeniny. Vlijte do hrnce k ostatním přísadám, přidejte koření, 1 litr studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte mírně bublat 1,5 hodiny; během vaření sbírejte pěnu. Pak vývar přeceďte přes jemné síto. Z vychladlých oháněk oberte maso.
3 Čistý vývar přiveďte znovu k varu a osolte podle chuti. Vhoďte do něj 2 hrsti strouhání a vařte 2 minuty. Podávejte ozdobené petrželkou.
Podobné recepty
- » Polévka z hovězí oháňky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polévka s hovězím masem a nudlemi
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polévka z hovězí oháňky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dýňová polévka
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 140x) - » Dršťková polévka z bedel
(Hodnocení: 1.28 - hlasovalo 60x) - » Česneková polévka se sýrem a šunkou
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1004536) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 257898) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 233246) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 214612) - » Couračka
(Navštívilo: 150379) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 123512) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110925)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy