Košarí (kushari)
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- na ozdobu
- cibule 2 ks
- omáčka
- olej 1 ks
- pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- rajčatový džus 0.5 l
- omáčka z papriček PISTA 2 lžička
- česnek 7 stroužek
- cibule 2 ks
- podle potřeby
- olej na smažení 1 ks
- směs
- kolínka 1 hrnek
- makarony 1 hrnek
- cizrna ( římský hrách) 1 hrnek
- nudle do polévky 0.5 hrnek
- hnědá čočka 0.5 hrnek
- rýže 1 hrnek
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Saudská Arábie
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cizrnu si necháme přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala a změkla. Pak vodu slijeme, stranou dáme černé kuličky, jsou to nenaklíčená mrtvá zrna a dáme do hrnce společně s vodou vařit cca hodinku do změknutí. Jen co bude cizrna dostatečně měkká, slijeme vodu a hned zalijeme studenou vodou, aby se nám oddělila slupka. Necháme chvíli namočené a pak v ruce mneme než slupka pustí. Zůstane nám žlutá barva cizrny od původní matné. Když máme cizrnu očištěnou, můžeme ji dát do velké mísy stranou.
Dáme si vařit čočku, nemusí být předem namočená, tak i tak varem změkne. Scedíme a vložíme do mísy s cizrnou.
Dva druhy těstovin uvaříme, dle návodu. Scedíme a přidáme do mísy se směsí.
Nakonec si dáme do hrnce cca 2 lžíce oleje, přidáme polévkové nudle a osmažíme do hněda, zalijeme vodou (pozor na reakci horkého oleje s vodou) a přidáme opláchnutou rýži a osolíme dle potřeby. Vaříme jako klasickou rýži.
Po uvaření rýži smícháme s předchozí směsí a udržujeme v teple.
Na omáčku si nakrájíme cibuli hodně na jemno. Vložíme na hlubší pánev a zalijeme vodou, necháme dusit do změknutí.Až se voda vypaří, přidáme trochu oleje, aby se cibulka smažila. Dáme k ní prolisovaný česnek a restujeme ho do zlatova. Pak zalijeme rajčatovým džusem a necháme vařit. Až nám omáčka začne tmavnout přidáme sůl, pepř a omáčku Pista (kdo nemá, podle chuti přidá chilli koření). Necháme ještě tak 2-3 minutky povařit.
Na ozdobu si nakrájíme zbylé dvě cibule na půl kolečka a usmažíme do zlatova.
Připravenou směs servírujeme na talíř, polijeme omáčkou a posypeme osmahnutou cibulkou.
Dáme si vařit čočku, nemusí být předem namočená, tak i tak varem změkne. Scedíme a vložíme do mísy s cizrnou.
Dva druhy těstovin uvaříme, dle návodu. Scedíme a přidáme do mísy se směsí.
Nakonec si dáme do hrnce cca 2 lžíce oleje, přidáme polévkové nudle a osmažíme do hněda, zalijeme vodou (pozor na reakci horkého oleje s vodou) a přidáme opláchnutou rýži a osolíme dle potřeby. Vaříme jako klasickou rýži.
Po uvaření rýži smícháme s předchozí směsí a udržujeme v teple.
Na omáčku si nakrájíme cibuli hodně na jemno. Vložíme na hlubší pánev a zalijeme vodou, necháme dusit do změknutí.Až se voda vypaří, přidáme trochu oleje, aby se cibulka smažila. Dáme k ní prolisovaný česnek a restujeme ho do zlatova. Pak zalijeme rajčatovým džusem a necháme vařit. Až nám omáčka začne tmavnout přidáme sůl, pepř a omáčku Pista (kdo nemá, podle chuti přidá chilli koření). Necháme ještě tak 2-3 minutky povařit.
Na ozdobu si nakrájíme zbylé dvě cibule na půl kolečka a usmažíme do zlatova.
Připravenou směs servírujeme na talíř, polijeme omáčkou a posypeme osmahnutou cibulkou.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1004579) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 258128) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 233287) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 214732) - » Couračka
(Navštívilo: 150384) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 123572) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110966)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy