Chřest s pikantní omáčkou salsa tartara

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Chřest s pikantní omáčkou salsa tartara

Suroviny

Porce: 4 + –
  • zelený chřest 1 kg
  • žloutky vařené na tvrdo 2 ks
  • syrový žloutek 1 ks
  • ostrá hořtice 1 lžička
  • vinný ocet 1 lžička
  • olivový olej 125 ml
  • hladkolistá petrželka 1.2 svazek
  • kapari 2 lžička
  • sůl 1 lžička
  • čerstvě mletý pepř 1 lžička

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Důkladně omyjte chřest a odkrojte dřevnaté konce. Pokud je třeba, oloupejte spodní třetinu pazochů. Chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté chřest slijte a na cedníku nechte okapat.

2
Na omáčku smíchejte vařené žloutky se syrovým žloutkem, hořčicí a octem. V rendlíku rozehřejte olivový olej, vmíchejte základ omáčky a pomalu míchejte, dokud se nevytvoří hustá krémová omáčka. Dochuťte solí a pepřem.

3
Listy petrželky omyjte, důkladně osušte a nesekejte nahrubo. Chřest servírujte na talíři přelitý omáčkou a posypaný petrželkou a kapary.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist