Hruškový kompot s citronovou šťávou

Kategorie: Ostatní

Autor:

Hruškový kompot s citronovou šťávou

Suroviny

Porce: 12 + –
  • hrušky 5 kg
  • cukr 500 g
  • citrony 4 ks
  • voda 1.5 l
  • rum podle chuti 1 ks
  • ocet 125 ml

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Půlky hrušek pak zalijeme studenou vodou smíchanou s octem.
Z vody a cukru uvaříme cukrový roztok. Do něj vložíme okapané hrušky a povaříme asi 10 minut, až mírně změknou.
Hrušky vyjmeme, necháme je okapat a pak pokapeme šťávou z citronů. Plníme do sklenic, zalijeme vychladlým cukrovým nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme při teplotě 80 °C asi 10 minut. Do sklenic můžeme přidat také trochu rumu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist