Brestské plněné věnečky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Brestské plněné věnečky

Suroviny

Porce: 12 + –
  • Máslo 120 g
  • Voda 250 ml
  • Sůl 0.5 lžička
  • Hladká mouka 150 g
  • Vejce 4 ks
  • Žloutek 1 ks
  • NÁPLŇ
  • Smetana ke šlehání 33% 300 ml
  • Nugát 50 g
  • Koňak 1 lžíce
  • Cukr moučka na poprášení 4 lžíce

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V kastrole s nepřilnavým dnem uvedeme do varu vodu s máslem a solí. Jakmile začne voda vřít, vsypeme za stálého míchání mouku, zmírníme plamen a vařečkou těsto odpalujeme a mícháme tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na stěny a dno kastrolu. Když se utvoří na dně bílý povlak a těsto je hladké a spojí se, stáhneme z ohně a těsto přendáme do větší mísy. Těsto mícháme a propracováváme, dokud nezchladne, a do vlažného těsta postupně šlehačem zapracujeme všechna vejce a žloutek.

2. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru asi 5-6 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20 minut. Během pečení neotvíráme troubu, aby těsto vyběhlo. Upečené věnečky stáhneme z plechu a necháme nejlépe na mřížce vychladnout.

3. Potom věnečky vodorovně rozkrojíme vroubkovaným plochým nožem a na spodní poloviny nastříkáme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou krém. Přiklopíme horním dílem a poprášíme moučkovým cukrem. Věnečky plníme krémem až před podáváním.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist