Tvarohové koblihy

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Droždí rozmícháme v mléce s cukrem a necháme vykynout. Tvaroh smícháme se žloutky, přidáme mouku a špetku soli a vzešlé droždí. Je-li těsto moc tuhé, ještě několik lžic mléka přidáme. Vypracujeme, aby nelepilo, a necháme chvíli (15-20 min.) kynout. Pak můžeme kobližky či šišky klasicky vykrájet z placky na prst silné nebo je vykrajovat lžicí. Smažíme v dostatku oleje (tuku), aby plavaly. Po první straně je smažíme přikryté poklicí, pak odklopíme a obrátíme. Nesmažíme příliš prudce.

Koblihy vybíráme na kuchyňský papír. Podáváme jako přílohu k omáčce nebo nasladko s marmeládou či jen lehce obalené v cukru, ochuceném vanilkou nebo skořicí. Vydrží dobré asi půl dne, pak zgumovatí.

Původní recept od Magdaleny Dobromily Rettigové uvádí, že tyto kobližky mohou při nedostatku ryb nahradit smaženou rybu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist