Trhanec

Kategorie: Moučníky

Autor:

Trhanec

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vejce, zvlášť žloutky a bílky 2 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 250 ml
  • Polohrubá mouka 150 g
  • Nasekané lístky máty 1 lžíce
  • Šťáva z biocitronu 1 ks
  • Kůra z biocitronu 1 ks
  • Krupicový cukr 3 lžíce
  • Meruňky, rozpůlené bez pecek 500 g
  • Voda 100 ml
  • Máslo 100 g
  • Moučkový cukr na poprášení 1 ks
  • Apricot brandy 40 ml
  • Šlehačka k podávání 1 ks
  • Mascarpone k podávání 1 ks
  • Zakysaná smetana k podávání 1 ks
  • Našlehaný tvaroh k podávání 1 ks
  • Vejce, zvlášť žloutky a bílky 2 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 250 ml
  • Polohrubá mouka 150 g
  • Nasekané lístky máty 1 lžíce
  • Šťáva z biocitronu 1 ks
  • Kůra z biocitronu 1 ks
  • Krupicový cukr 3 lžíce
  • Meruňky, rozpůlené bez pecek 500 g
  • Voda 100 ml
  • Máslo 100 g
  • Moučkový cukr na poprášení 1 ks
  • Apricot brandy 40 ml
  • Šlehačka k podávání 1 ks
  • Mascarpone k podávání 1 ks
  • Zakysaná smetana k podávání 1 ks
  • Našlehaný tvaroh k podávání 1 ks

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1) Do kastrolu dejte meruňky a posypte je lžící až dvěma cukru, podle jejich kyselosti. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a meruňky nezměknou, pak nepustí šťávu. Podle potřeby podlijte trochou vody nebo vína. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a podle chuti doslaďte. Odložte stranou.



2) Žloutky prošlehejte se špetkou soli a mlékem. Postupně přisypte prosátou mouku, vmíchejte nasekanou mátu či meduňku a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Z bílků a lžíce cukru ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta.



3) Rozpalte pánev a potřete ji kouskem másla. Lžící rozetřete část těsta po celé pánvi. Pečte po obou stranách dozlatova. Takto postupně upečte všechny čtyři placky. Na talíři je roztrhejte pomocí dvou vidliček na menší kusy a rozdělte na ně meruňky i se šťávou. Poprašte moučkovým cukrem, ozdobte lístky máty nebo meduňky a ihned podávejte se zakysanou smetanou, mascarpone či tvarohem; můžete zakápnout likérem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist