Hruškovo smetanový koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Hruškovo smetanový koláč

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Půlky oloupaných hrušek nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s cukrem, polovinou smetany a nechte přes noc v chladu.



Na vál nasypejte mouku, uprostřed vytvořte důlek a do něj dejte cukr, máslo, celé vejce a jeden žloutek. Rychle zpracujte na těsto a třetinu z něj oddělte. Zbývající část rozválejte dokulata na půl centimetru vysokou placku. Přendejte ji do kulaté dortové formy, asi dva centimetry by měly kolem dokola přečnívat. Na dno nasypte hrušky se smetanou.



Zbytek těsta vyválejte natenko do velikosti formy, zakryjte hrušky a přes těsto přehrňte přečnívající okraje. Spojte navlhčenými prsty a doprostřed udělejte dírku o průměru asi 1 cm, aby mohla při pečení odcházet pára. Potřete zbývajícím žloutkem a pečte při 170 stupních asi 30 minut.



Až vytáhnete koláč z trouby, otvorem uprostřed vlijte zbytek smetany. Koláčem zakružte tak, aby se smetana uvnitř co nejvíce rozlila. Podávejte teplé i po vychladnutí, poprášené moučkovým cukrem. Pokud už se vám do koláče nevejde žádná smetana, nevadí.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist