Valašský frgál

Kategorie: Moučníky

Autor:

Valašský frgál

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si kvásek z rozdrobeného droždí, vlažného mléka a cukru, chvíli necháme odstát a poté přidáme polohruboua a hladkou mouku, žloutky, vejce, moučkový cukr,sůl, Heru a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Mezitím než nám těsto nakyne, tak si připravíme drobenku z výše uvedených ingrediencí a náplně.
Poté si připravíme plech na koláč, nejlépe kulatý o průměru 30 cm a vymažeme jej sádlem.

Těsto po vykynutí rozdělíme na 2 poloviny a opět je necháme vykynout. Po vykynutí těsto přendáme na vál a vyválíme tenký plát o velikosti plechu, rozetřeme na koláč nádivky a kraje koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout.
Než nám koláč trochu nakyne, tak si předehřejeme troubu na 220 - 250°C a vložíme do ní každý frgál na cca 6 minut a po upečení kraje frgálů potřeme sádlem.
Až nám frgále vychladnou, tak je polijeme rozpuštěným máslem, které jsme smíchali s rumem a vanilkovým cukrem.

Hrušková náplň:
Sušené hrušky namočíme do vody, povaříme a pomeleme na jemno. Vývar z hrušek nevyléváme a později jej smícháme s rozemletými hruškami.
Připravíme si jíšku z polohrubé mouky a oleje, kterou smícháme s mletými hruškami a promícháme se švestkovými povidly v poměru(2 : 1).
Do směsi přidáme mletý badyán, skořici a hřebíček a vše pořádně promícháme

Z tohoto množství připravíte 8 frgálů!!
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist