Dvoubarevné linecké cukroví

Kategorie: Moučníky

Autor:

Dvoubarevné linecké cukroví

Suroviny

Doba přípravy: 1470 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse smícháme prosátou mouku s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Na vále přidáme k mouce s cukrem pokrájené máslo a žloutek.
Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet.
Stejným způsobem si připravíme i tmavé těsto, jen mouku prosijeme s kakaem.
Těsta rozdělíme na poloviny. Jednu část světlého a tmavého těsta vyválíme na silný plát. Odložíme do chladu.
Zbylé těsto rozválíme na dva tenčí pláty.
Tenčí plát tmavého těsta pomažeme bílkem, položíme na něj tenký světlý plát, těsto uhladíme.
Slepené pláty těsta svineme do rolády a dáme do chladu.
Ze silnějších plátů světlého i tmavého těsta nakrájíme stejně velké hranoly.
Hranoly světlého a tmavého těsta k sobě slepíme bílkem a necháme je vychladit.
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Slepená těsta nakrájíme na plátky.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist