Dušené jehněčí kolínko

Kategorie: Maso

Autor:

Dušené jehněčí kolínko

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Jehněčí kolínko 1 kg
  • Rostlinný olej 3 lžíce
  • Kořenová zelenina(mrkev, petržel) 400 g
  • Cibule 2 ks
  • Sůl 1 lžíce
  • Pepř 1 lžička
  • Tymián 3 ks
  • Česnek stroužky 3 stroužek
  • Majoránka 1 lžička
  • Máslo 1 lžíce
  • Masový vývar 300 ml

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Zařazení: Oběd

Země: Velká Británie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z masa odstraníme přebytečný tuk a okořeníme ho solí, pepřem, majoránkou, tymiánem a česnekem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném olejí, ale tuk z pánve tentokrát z větší části odstraníme, má příliš výraznou chuť. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a pod pokličkou na mírnějším plameni dusíme zcela doměkka. Občas přilijeme vývar. Dokončíme omátku. Dochutíme solí a pepřem. Stáhneme z ohně a zašleháme čerstvé máslo.

 

Podáváme se šťouchaným bramborem nebo kuskusem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist