Zmražené melounové lízátko
Kategorie: Zdravá strava
Autor: sarysek
Suroviny
- Meloun 1 ks
- Potravinářská folie 1 ks
Doba přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Pokud se nechcete přejíst celým melounem najednou, můžete si zamlsat i za několik dní, týdnů atd.
Celý meloun řádně omýt, rozkrojit na půlku, tu pak na díly asi 3 cm silné, pak každý díl opět na stejnou tloušťku, hlavně neodřezávat kůru. Potom kůru propíchnout špičkou nože a zarazit do dírky silnější kousek špejle, za kterou se pak zmražené lízátko drží. Tento dlouhý kus napíchnutého melounu už jen zabalit do plastické fólie a dát zmrazit. Ta kůra se tam nechává, aby vám pak melounová šťáva netekla tak rychle po ruce. Kůra vydrží déle zmražená. Nejlépe chutná po několika dnech. No a máte prima melounové osvěžení. A to už nemluvím o tom, že se dá namáčet do čokoládové nebo jiné polevy a dělat další kouzla. Doufám, že se mně podařilo vysvětlit jak to lízátko má vypadat, kůra má mít velikost 3×3 cm, na délce červené části už tak nezáleží.
Celý meloun řádně omýt, rozkrojit na půlku, tu pak na díly asi 3 cm silné, pak každý díl opět na stejnou tloušťku, hlavně neodřezávat kůru. Potom kůru propíchnout špičkou nože a zarazit do dírky silnější kousek špejle, za kterou se pak zmražené lízátko drží. Tento dlouhý kus napíchnutého melounu už jen zabalit do plastické fólie a dát zmrazit. Ta kůra se tam nechává, aby vám pak melounová šťáva netekla tak rychle po ruce. Kůra vydrží déle zmražená. Nejlépe chutná po několika dnech. No a máte prima melounové osvěžení. A to už nemluvím o tom, že se dá namáčet do čokoládové nebo jiné polevy a dělat další kouzla. Doufám, že se mně podařilo vysvětlit jak to lízátko má vypadat, kůra má mít velikost 3×3 cm, na délce červené části už tak nezáleží.
Podobné recepty
- » Polévka ze zmrazeného hrášku
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Melounové kuličky v prosciutto šunce
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Melounové želé s malinami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Melounové smoothie
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Melounové nanuky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Melounové jednohubky (salát)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Melounové osvěžení
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003126) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254580) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232639) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213039) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122598) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110537)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy