Atjar

Kategorie: Zdravá strava

Autor:

Atjar

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme. Do salátu můžeme přidat i jinou zeleninu, jen nesmíme zapomenout, že zelí, taugé, mrkev a okurka jsou základem.

Zeleninu lehce povaříme, ale nerozvaříme! Zeleninu, která se nemusí dlouho vařit, si odložíme (květák, okurky a fazolové výhonky). Zeleninu, kterou musíme déle vařit, povaříme jako první, patří sem třeba zelí a fazole.

Cibulku osmahneme s prolisovaným česnekem v troše oleje. Přidáme sambal oelek, laos, zázvor a kurkumu. Chvilku osmažíme a dáme stranou.

Do uvařené zeleniny přidáme ocet (musí to být půl na půl s vodou v hrnci) a ještě chviličku povaříme. Pozor, zelenina nesmí být rozvařená, ale křupavá! Ještě vyzkoušíme, jestli je voda dostatečně kyselá. Přílišnou kyselost zmírníme cukrem. Nyní přidáme hořčici a smaženou cibulku se směsí koření. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit.

Směs atjar dáme do sklenice s víčkem a necháme po dobu 1 - 2 dnů odležet.¨
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist