Atjar
Kategorie: Zdravá strava
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Červená paprika 1 ks
- Mrkev 200 g
- Okurka 1 ks
- Cibule 2 ks
- Česnek 1 ks
- Hořčice 2 lžíce
- Koření laos 1 lžička
- Kurkuma 2 lžička
- Taugé (fazolové výhonky) 300 g
- Mletý zázvor 1 lžička
- Hlávkové zelí 400 g
- Cukr krystal 1 ks
- Ocet 1 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Do salátu můžeme přidat i jinou zeleninu, jen nesmíme zapomenout, že zelí, taugé, mrkev a okurka jsou základem.
Zeleninu lehce povaříme, ale nerozvaříme! Zeleninu, která se nemusí dlouho vařit, si odložíme (květák, okurky a fazolové výhonky). Zeleninu, kterou musíme déle vařit, povaříme jako první, patří sem třeba zelí a fazole.
Cibulku osmahneme s prolisovaným česnekem v troše oleje. Přidáme sambal oelek, laos, zázvor a kurkumu. Chvilku osmažíme a dáme stranou.
Do uvařené zeleniny přidáme ocet (musí to být půl na půl s vodou v hrnci) a ještě chviličku povaříme. Pozor, zelenina nesmí být rozvařená, ale křupavá! Ještě vyzkoušíme, jestli je voda dostatečně kyselá. Přílišnou kyselost zmírníme cukrem. Nyní přidáme hořčici a smaženou cibulku se směsí koření. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit.
Směs atjar dáme do sklenice s víčkem a necháme po dobu 1 - 2 dnů odležet.¨
Zeleninu lehce povaříme, ale nerozvaříme! Zeleninu, která se nemusí dlouho vařit, si odložíme (květák, okurky a fazolové výhonky). Zeleninu, kterou musíme déle vařit, povaříme jako první, patří sem třeba zelí a fazole.
Cibulku osmahneme s prolisovaným česnekem v troše oleje. Přidáme sambal oelek, laos, zázvor a kurkumu. Chvilku osmažíme a dáme stranou.
Do uvařené zeleniny přidáme ocet (musí to být půl na půl s vodou v hrnci) a ještě chviličku povaříme. Pozor, zelenina nesmí být rozvařená, ale křupavá! Ještě vyzkoušíme, jestli je voda dostatečně kyselá. Přílišnou kyselost zmírníme cukrem. Nyní přidáme hořčici a smaženou cibulku se směsí koření. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit.
Směs atjar dáme do sklenice s víčkem a necháme po dobu 1 - 2 dnů odležet.¨
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 974133) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 223160) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 198620) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 179964) - » Couračka
(Navštívilo: 148420) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 104951) - » Hovězí roštěná
(Navštívilo: 101232)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy