Vařená rýže v papiňáku

Kategorie: Přílohy

Autor:

Vařená rýže v papiňáku

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V papiňáku na oleji nebo sádle zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme odměřené množství spařené rýže, osolíme a opepříme. Trochu ji opražíme na připravené cibulce.

Dále přidáme odměřené množství vody. Hrnec uzavřeme a rýži vaříme 5 - 7 minut. Čas měříme od doby, kdy začne unikat pára.

K rýži můžeme do hrnce před vařením přidávat třeba kari koření, asi 1 - 2 lžičky, nebo třeba hřebíček (asi 4 ks). Můžeme přidat i mražený hrášek, kukuřici, či jinak kombinovat.

Poměr rýže a vody je zásadní!! 100 g rýže - 200 ml vody. Platí vždy, že na 1 díl rýže patří 2 díly vody. 100 g rýže je dávka asi pro 1 osobu. Určitě je to chutnější, rychlejší a lacinější, než vařit sáčkovou rýži.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist