Pórková rýže

Kategorie: Přílohy

Autor:

Pórková rýže

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži (kulatozrnnou, dlouhozrnnou, jasmínovou, divokou nebo jinou) dobře propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na rozpáleném oleji cibulku dozlatova osmahneme, vsypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme vegetu (lžičku i více) a pod pokličkou dusíme doměkka. Během vaření přidáme i lžičku tymiánu. Rýže je hotová, když se voda úplně vsákne, trvá to asi 20 minut.

Mezitím si očistíme zelenou část pórku a nasekáme jej na nudličky.

Rýži promícháme s pórkem, podle chuti osolíme nebo jinak dochutíme.

Pórkovou rýži podáváme jako přílohu, vegetariáni klidně i jako hlavní chod. Přimíchat můžeme i jiné druhy zeleniny, případně si čerstvé kousky předem osmažit a nechat trochu povolit. Pórková rýže snese i více pepře, pikantněji chutná lépe.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist