Dušená pilavská rýže

Kategorie: Přílohy

Autor:

Dušená pilavská rýže

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži nasypeme na síto a v kastrolu pomocí lžíce propereme ve 3 vodách, poslední voda je horká.

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a v kastrolu smažíme na másle, až začnou kraje cibule žloutnout. Pak přidáme rýži a opékáme na střední teplotě asi 2 minuty, až zesklovatí. Zalijeme vodou, přidáme sůl a hřebíček a dusíme při minimální teplotě 22 minut. Po 8 minutách dušení, kdy se již vsákne všechna voda do rýže, rýži důkladně promícháme.

Množství vody, kterým zalijeme rýži, můžeme také stanovit jako dvojnásobek objemu rýže. Takto připravená rýže se rozsýpá, není vhodná pro čínské speciality konzumované pomocí hůlek.

Dušenou pilavskou rýži podáváme jako přílohu k různě upraveným masům a omáčkám.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist