Dušená pilavská rýže
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rýži nasypeme na síto a v kastrolu pomocí lžíce propereme ve 3 vodách, poslední voda je horká.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a v kastrolu smažíme na másle, až začnou kraje cibule žloutnout. Pak přidáme rýži a opékáme na střední teplotě asi 2 minuty, až zesklovatí. Zalijeme vodou, přidáme sůl a hřebíček a dusíme při minimální teplotě 22 minut. Po 8 minutách dušení, kdy se již vsákne všechna voda do rýže, rýži důkladně promícháme.
Množství vody, kterým zalijeme rýži, můžeme také stanovit jako dvojnásobek objemu rýže. Takto připravená rýže se rozsýpá, není vhodná pro čínské speciality konzumované pomocí hůlek.
Dušenou pilavskou rýži podáváme jako přílohu k různě upraveným masům a omáčkám.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a v kastrolu smažíme na másle, až začnou kraje cibule žloutnout. Pak přidáme rýži a opékáme na střední teplotě asi 2 minuty, až zesklovatí. Zalijeme vodou, přidáme sůl a hřebíček a dusíme při minimální teplotě 22 minut. Po 8 minutách dušení, kdy se již vsákne všechna voda do rýže, rýži důkladně promícháme.
Množství vody, kterým zalijeme rýži, můžeme také stanovit jako dvojnásobek objemu rýže. Takto připravená rýže se rozsýpá, není vhodná pro čínské speciality konzumované pomocí hůlek.
Dušenou pilavskou rýži podáváme jako přílohu k různě upraveným masům a omáčkám.
Podobné recepty
- » Opravdu dietní dušená mrkev, i pro děti
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 12x) - » Dušená kapusta s mrkví
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 21x) - » Dušená mrkev
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Brokolice dušená s vejci
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Dušená černá ředkev
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Dušená mrkev pro děti
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušená mrkev
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1014838) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 303196) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237064) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 230233) - » Couračka
(Navštívilo: 150755) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 130594) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113483)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy