Dušené kyselé zelí

Kategorie: Přílohy

Autor:

Dušené kyselé zelí

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z kysaného zelí vymačkáme lák, potom zelí odvážíme, propláchneme vodou na hrubém sítu a na prkénku nožem křížem pokrájíme na 2 - 3 cm velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibulku, přidáme zelí, cukr, podlijeme asi 100 ml vody a přikryté dusíme do změknutí, což trvá cca 2 hodiny (podle druhu zelí). Nakonec vmícháme mouku a dusíme, až se na dně kastrolu neobjevuje tekutina, minimálně však 10 minut.

Dušené kyselé zelí podáváme jako přílohu k vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici apod.

Energetická hodnota: 376kJ / 100 g, 700kJ / na porci
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist