Medvědí česnek jako příloha k masu

Kategorie: Přílohy

Autor:

Medvědí česnek jako příloha k masu

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Až půjdete na procházku někam do lužního lesa, můžete si přinést domů libovolné množství kvalitní suroviny pro přípravu přílohy podobné špenátu. Tady je jednoduchý recept, který vám nezabere více než 15 minut, nepočítám čas strávený v lese.

Cibuli nakrájíme nadrobno a připravíme si světlou jíšku. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a zaprášíme moukou. Po chvíli míchání zalijeme jíšku trochou vody a necháme mouku provařit. Současně můžeme listy medvědího česneku opláchnout vodou a pokrájet na přiměřeně menší kousky.

Pokrájené listy vhodíme do hrnce k jíšce, dobře promícháme, osolíme a vzápětí přidáme mléko a vejce. Na dvě porce by mělo stačit 1 dl mléka a jedno vejce. Na provaření vejce stačí asi 2 - 3 minuty a je to hotové.

K medvědímu česneku můžeme podávat prakticky cokoli. Na fotce je výborný karlovarský knedlík od malého výrobce a teplá sekaná koupená hotová. Vepřová pečínka by samozřejmě byla lepší, ale nebyla zrovna po ruce.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist