Knedlík z hrníčku

Kategorie: Přílohy

Autor:

Knedlík z hrníčku

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku, mléko, žloutky a sůl zpracujeme v řídké těsto, přidáme kostičky rohlíků a nakonec sníh vyšlehaný z bílků. Těsto na knedlíky mícháme nejlépe rukou.

Čtyři stejné hrníčky o objemu 200 - 250 ml vymažeme důkladně sádlem a vzniklým těstem plníme hrníčky asi 2 - 3 cm pod okraj. Při vaření knedlíky stoupnou nahoru a vytvoří kopeček.

Na dno hrnce dáme utěrku, položíme naplněné hrníčky a přidáme tolik vody, aby sahala těsně pod ouško hrníčku, hrnec přiklopíme pokličkou. Když začne voda vařit, pomalu vaříme 30 minut. Pro jistotu můžeme do knedlíku píchnout špejlí, pokud se už nelepí, je hotovo.

Ještě teplé knedlíky z hrníčků vyklopíme a podáváme. Kdybychom je nechaly vychladnout v hrnku, zapotí se a budou slizké.

Knedlíky z hrníčku podáváme jako přílohu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist