Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

Kategorie: Přílohy

Autor:

Chlupaté kulaté bramborové knedlíky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omyté brambory oloupeme. Polovinu brambor uvaříme v osolené vodě doměkka, potom je slijeme a důkladně necháme okapat. Vychladlé vařené brambory prolisujeme do mísy. Do hrnce, ve kterém budeme knedlíky vařit, vložíme dostatečně velký plátěný ubrousek nebo řidší utěrku, na kterou na jemném struhadle nastrouháme druhou polovinu syrových brambor. Poté stočením utěrky nastrouhané brambory "vyždímáme" a tím je zbavíme veškeré tekutiny. Výluh z brambor nevyléváme, ale přidáme k němu vodu ve které budeme knedlíky vařit.

Připravíme si těsto. K vařeným prolisovaným bramborám přidáme syrové nastrouhané brambory, solamyl, sůl a vejce. Směs důkladně propracujeme a podle potřeby zahustíme několika lžícemi polohrubé mouky. Těsto nesmí být příliš tuhé, má být spíše řidší, ale jen tak, aby se z něj daly tvarovat knedlíky. Z těsta pak tvoříme rukama potřenýma olejem koule ve velikosti tenisových míčku, které zvolna vaříme ve výše uvedeném roztoku přibližně 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a můžeme servírovat.

Chlupaté knedlíky podáváme jako přílohu například k vepřové pečeni, huse nebo kachně. Výborně chutnají se zelím, smaženou cibulkou a slaninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist