Gnocchi podle Giancarla Caldesiho
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek
Suroviny
- sůl 1 lžička
- olivový olej 0.5 hrnek
- těsto
- vejce 1 ks
- hladká mouka 300 g
- brambory 1 kg
- mletý černý pepř 1 ks
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě, do které jsme dali asi 3 čajové lžičky soli. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a necháme vychladnout.
V mlýnku na kaši brambory propasírujeme najemno, osolíme je, opepříme, přimícháme celá vejce a zasypeme asi 2 hrstmi mouky. Vypracujeme tužší těsto, které vysypeme na vál a dobře podsypeme další moukou (1 - 2 hrsti). Tu hnětením do těsta zapracujeme.
Z menších dílků těsta uválíme dlouhé válečky o průměru 1,5 - 2 cm. Pružným nožem odkrajujeme jednotlivé gnocchi, které můžeme dotvarovat pomocí vidličky. Po zpracování celého těsta gnocchi sesbíráme na plech nebo tác, aby se neslepily, a dáme do vroucí osolené vody.
Čerstvé gnocchi vaříme 2 minuty. Pokud jsou již mražené, tak 6 - 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hlídáme, aby se nočky nepřevařily, jinak se začnou ještě v hrnci rozpadat a nevypadají nijak vábně.
Uvařené gnocchi vylovíme sítem, cedníkem nebo děravou naběračkou a v hlubším plechu pokapeme olivovým olejem. Plechem podle potřeby zatřepeme, aby se omastily všechny. Hotové a ještě teplé smícháme s italskou omáčku podle chuti. Můžeme je i podávat jako přílohu k masu.
V mlýnku na kaši brambory propasírujeme najemno, osolíme je, opepříme, přimícháme celá vejce a zasypeme asi 2 hrstmi mouky. Vypracujeme tužší těsto, které vysypeme na vál a dobře podsypeme další moukou (1 - 2 hrsti). Tu hnětením do těsta zapracujeme.
Z menších dílků těsta uválíme dlouhé válečky o průměru 1,5 - 2 cm. Pružným nožem odkrajujeme jednotlivé gnocchi, které můžeme dotvarovat pomocí vidličky. Po zpracování celého těsta gnocchi sesbíráme na plech nebo tác, aby se neslepily, a dáme do vroucí osolené vody.
Čerstvé gnocchi vaříme 2 minuty. Pokud jsou již mražené, tak 6 - 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hlídáme, aby se nočky nepřevařily, jinak se začnou ještě v hrnci rozpadat a nevypadají nijak vábně.
Uvařené gnocchi vylovíme sítem, cedníkem nebo děravou naběračkou a v hlubším plechu pokapeme olivovým olejem. Plechem podle potřeby zatřepeme, aby se omastily všechny. Hotové a ještě teplé smícháme s italskou omáčku podle chuti. Můžeme je i podávat jako přílohu k masu.
Podobné recepty
- » Gnocchi s kuřecím masem a smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 26x) - » Gnocchi se sýrovou omáčkou a slaninou
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 48x) - » Gnocchi se smetanovou kari omáčkou a vepř.masem
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x) - » Zapečené gnocchi s kuřecím masem a žampiony
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 15x) - » Gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 22x) - » Gnocchi s masem a petrželovo-smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 2.11 - hlasovalo 9x) - » Domáci gnocchi s uzeným a bílým zelím
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 12x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255212) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232733) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213302) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122782) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110602)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy