Tyrolské špekové knedlíky

Kategorie: Přílohy

Autor:

Tyrolské špekové knedlíky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Rakousko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Slaninu a nejlépe den staré rohlíky nakrájíme na kostičky
2. Do trouby dáme na pekáč nebo pánev rozškvařit sádlo a slaninu, pak nasypeme kostičky pečiva a necháme je orestovat, pekáč vytáhneme a necháme vychladnout
3. Do vychladlého základu přidáme hrubou mouku, na kostičky nakrájený uzený bůček nebo zbytky uzeného, osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme špetkou muškátového květu, vše zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce
4. Vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky o něco menší, než je velikost tenisového míčku
5. Tyrolské knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody asi 12-15 minut.

Doporučení:
Tyrolské knedlíky podáváme například s kyselým zelím, přelité na sádle usmaženou cibulkou. Dobré jsou ale i se špenátem, nebo jako příloha k pečenému masu.

Poznámka:
Do tyrolských knedlíků se také často přidává nasekaná petrželka.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist