Rýžové krokety

Kategorie: Přílohy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme vodu a rýži necháme zchladnout.

Parmazán nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do rýže, spolu s jedním vejcem a šunkou nakrájenou nadrobno a promícháme. Pokud je směs příliš řídká, zahustíme směs strouhankou.

Směs dáme na 20 minut do ledničky, aby se nám s ní dobře pracovalo. Pomocí 2 lžic se směsi odebíráme malé kupky, které obalíme v hladké mouce, poté vložíme do rozšlehaného vejce s mlékem a pak obalíme ve strouhance a vložíme na talíř. Takto pokračujeme u všech kroket. Krokety vložíme na dobu než se nám rozpálí fritovací hrnec do mrazáku. Krokety vyjmeme z mrazáku a ihned osmažíme ve fritovacím hrnci na cca 180°C dozlatova.

Po osmažení necháme okapat na ubrousku.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist