Slepičí polévka s hráškovou sedlinou

Kategorie: Polévky

Autor:

Slepičí polévka s hráškovou sedlinou

Suroviny

Doba přípravy: 200 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěnou slepici vložíme do 1,5 litru studené vody, přivedeme k varu, přidáme sůl, koření a na velmi malém plaménku vaříme 2-3 hodiny, až je slepice měkká. Dvacet minut před koncem přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjmeme, maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na talíře a přidáme na kostičky nakrájenou sedlinu a mrkev. Vývar ze slepice přecedíme přes hustý cedník, přihřejeme k varu, přisolíme, nalijeme na talíře a hned podáváme. Polévku můžeme zlepšit několika lžícemi sherry nebo jiného kořeněného vína.

PŘÍPRAVA HRÁŠKOVÉ SEDLINY
Vejce rozšleháme se solí a mlékem, vymícháme okapaný hrášek, nalijeme do máslem vymaštěného kastrolku, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře asi 20 minut, až sedlina ztuhne.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist