Pálivo-kyselá čínská polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Pálivo-kyselá čínská polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Čínské houby 4 ks
  • Pevné tofu 450 g
  • Bambusové výhonky v konzervě 125 ml
  • Čínský kuřecí vývar z konzervy 1 l
  • Sůl 0.5 lžička
  • Sojová omáčka 1 lžíce
  • Vepřové nebo kuřecí maso nakrájené na tenké plátky 115 g
  • Směs pěti koření 0.5 lžička
  • Jablečný ocet 2 lžíce
  • Kukuřičná moučka (smíchaná se 3 lžícemi vody) 2 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Pražený sezamový olej 2 lžička
  • Zelené šalotky, nakrájené, pouze zelená část 3 ks

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Namočit houby do vlažné vody a nachat je stát po 30min. Vyjmout z tekutiny a tu uschovat. Odkrojit nohy hub a nakrájet kloboučky na 3mm plátky.

Položit tofu na destičku pod kterou je několik vrstev papírového ubrousku a přikrýt jej další destičkou. Na tu položit něco tězšího a nechat stát po 15–30min. (vytlačí se z tofu voda, což se dělá u mnoha receptů). Nakrájet tofu na 3mm plátky a ty rozkrojit na 1/4.

Vložit vývar do hrnce, přidat sůl podle chuti, sójovou omáčku, tekutinu z hub, houby, bambusové výhonky a maso. Přivéct do varu, snížit teplotu a dusit po 3min. Přidat směs pěti koření, tofu a ocet. Přivéct znovu do varu a přidat znovu promíchanou kukuřičnou moučku s vodou. Jemně míchat a pomalu přilévat trochu našlehané vejce.

Sejmout s ohně a pokapat olejem. Podávat polévku v miskách posypanou šalotkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist