Chřestový krém s drůbežími knedlíčky

Kategorie: Polévky

Autor:

Chřestový krém s drůbežími knedlíčky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si připravíme směs na knedlíčky. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a 2 lžícemi vody umeleme dohladka. Pak k masu přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, solamyl a strouhanku. Masovou směs řádně prohněteme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet.

Chřest zbavíme dřevnatých částí, stonky oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Křehké špičky odložíme stranou. Bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s kousky chřestu osmahneme na másle. Pak vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut.

Mezitím z masové směsi mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které zvolna opečeme na oleji a necháme na sítku okapat.

Měkký chřest s bramborou rozmixujeme dohladka, vložíme knedlíčky, špičky chřestu a vše povaříme asi 5 - 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme a zjemníme smetanou.

Chřestový krém s drůbežími knedlíčky podáváme s opečenými toasty.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist