Humrový busque

Kategorie: Polévky

Autor:

Humrový busque

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Zcezený vývar z humra 1 l
  • Humří maso kousky 200 g
  • Dlouhozrnná rýže 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Máslo 50 g
  • Mrkev- středně velká 1 ks
  • Celer 0.5 ks
  • Loupaná rajčata 200 g
  • Suché bílé víno 1.5 dl
  • Brandy 4 lžíce
  • Smetana 200 ml
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Bobkový list 1 ks
  • Estragon 1 lžička
  • Tabasko 0.5 lžička
  • Černý pepř čerstvě mletý 1 špetka
  • Sůl 1 špetka

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V hrnci rozpálíme tři čtvrtiny másla, na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájeno cibuli, mrkev, celer a rajčata. Přidáme větší část humřího masa, zalijeme brandy a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje asi o třetinu. Vložíme bobkový list, zalijeme vínem a vývarem a vaříme přibližně 7 mint. Vsypeme opranou rýži a estragon a vaříme na mírném plameni maximálně 15 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme dohladka, přilijeme smetanu a přidáme zbytek másla. Zakápneme citronovou šťívou a tabascem, osolíme a opepříme. V polévce prohřejeme zbylé humří maso a podáváme s čerstvou bílou bagetou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist