Minestrone
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- rajče 100 g
- rajčatový protlak 2 lžíce
- anglická slanina 60 g
- kůra z parmazánu 100 g
- celer 2 ks
- fazolky 100 g
- špagety 80 g
- olivový olej 50 ml
- zeleninový vývar 1.5 l
- máslo 60 g
- cuketa 100 g
- mrkev 2 ks
- brambora 2 ks
- čerstvá bazalka 1 svazek
- česnek 3 stroužek
- cibule 3 ks
- na ozdobu
- strouhaný parmazán 1 ks
- podle chuti
- pepř 1 ks
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Itálie
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.
Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.
K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.
Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.
Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.
K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.
Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.
Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Podobné recepty
- » Minestrone polévka
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Italská minestrone
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zimní minestrone
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Blesková minestrone
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jarní minestrone
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Minestrone s bílými fazolkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelená polévka minestrone s uzeným telecím masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012732) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292280) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236115) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223327) - » Couračka
(Navštívilo: 150667) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128290) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112872)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy