Vietnamská polévka Pho bo
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- červená cibule 1 ks
- falešná svíčková 200 g
- pravá cejlonská skořice (3 cm) 1 ks
- citron 1 ks
- koriandr 1 svazek
- jarní cibulka 2 ks
- hovězí kosti 0.5 kg
- černý kardamom 2 ks
- sůl 0.5 lžíce
- hřebíček 2 ks
- rybí omáčka 1 lžíce
- mungo výhonky 100 g
- rýžové nudle Pho 100 g
- cibule 1 ks
- zázvor 40 g
- badyán 2 ks
- podle chuti
- chilli paprička 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Vietnam
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí kosti (hovězí žebra, kližka, maso zadní) vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme. Nebo můžeme opět zopakovat postup v předchozím kroku.
Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná.
Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4-5 hodin. Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji. Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky.
Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme je vynechat a naopak při přípravě vývaru masa použít více.
Připravíme si suroviny do polévky. Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.
Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme horkým vývarem s kousky masa a ihned podáváme.
K vietnamské polévce Pho bo přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.
Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná.
Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4-5 hodin. Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji. Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky.
Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme je vynechat a naopak při přípravě vývaru masa použít více.
Připravíme si suroviny do polévky. Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.
Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme horkým vývarem s kousky masa a ihned podáváme.
K vietnamské polévce Pho bo přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.
Podobné recepty
- » Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 63x) - » Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 63x) - » Vietnamská směs se zázvorem
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Dršťková polévka z bedel
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 71x) - » Dýňová polévka
(Hodnocení: 1.34 - hlasovalo 140x) - » Česneková polévka se sýrem a šunkou
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 23x) - » Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 63x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012732) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292284) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236116) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223329) - » Couračka
(Navštívilo: 150667) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128290) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112872)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy