Boršč á la Tatiana

Kategorie: Polévky

Autor:

Boršč á la Tatiana

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Rusko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a řepu. Brambory a zelí nakrájíme na smenší kousky a dáme vařit spolu se solí, bujónem, pepřem a bobkovým listem, popřípadě přidáme předvařené maso.

Mezitím si mrkev a řepu nastrouháme na hrubém struhadle a polovinu nastrouhané zeleniny přihodíme k vařícímu se boršči a dolejeme vodu, aby byla zelenina zcela ponořena. Druhou polovinu zeleniny budeme restovat.

Na pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmažíme cibulku a zaprášíme ji trochou papriky. Přidáme nastrouhanou mrkev s řepou a krátce restujeme. Poté do směsi zamícháme protlak, přikryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 10 minut.

Restovanou zeleninu přidáme do boršče, když už je téměř uvařený. Ke konci přípravy z polévky vyjmeme bobkové listy, zamícháme do ní nasekanou petrželku a ocet. Dochutíme vegetou. Pokud je potřeba, zahustíme polévku instantní jíškou nebo ji naopak rozředíme vodou.

Hotový boršč necháme asi 20 minut odstát a až poté podáváme. Na talíři jej navrch ozdobíme kopečkem smetany
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist