Boršč
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- sůl 1 ks
- cibule 1 ks
- zakysaná smetana 125 ml
- kysané zelí 150 g
- brambory 6 ks
- rajče 8 ks
- hovězí maso 400 g
- tuk 30 g
- sterilovaná červená řepa 100 g
- kořenová zelenina 200 g
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Rusko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit - rozvařit.
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát.
K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát.
K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.
Podobné recepty
- » Boršč
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Boršč se sýrem
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Litevský studený boršč
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč po pražsku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Boršč pro labužníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ukrajinský boršč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012864) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292588) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236126) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223373) - » Couračka
(Navštívilo: 150671) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128302) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112884)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy