Zeleninový boršč s masem

Kategorie: Polévky

Autor:

Zeleninový boršč s masem

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Rusko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Uzeninu, nejlépe klobásky, nakrájíme na kostičky nebo půl kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

Řepu uvaříme téměř doměkka. Uvařenou řepu scedíme a nakrájíme na proužky. Můžeme ji vařit během přípravy polévky. Pokud se nám s ní nechce vařit, můžeme použít sterilovanou.

V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso, uzeninu, koření a vše krátce a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Směs zalijeme vodou a asi 15 minut vaříme. Pak přidáme brambory, zeleninu, česnek, protlak a vše uvaříme doměkka.

Do hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, zelí (i sterilované) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec přidáme kostku masoxu, osolíme podle chuti, přikyselíme či přisladíme.

Zeleninový boršč s masem rozdělíme do talířů či misek. Každou porci ozdobíme lžící smetany.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist