Zeleninový boršč s masem
Kategorie: Polévky
Autor: sarysek
Suroviny
- cibule 1 ks
- brambor 300 g
- sterilovaný hrášek 1 lžíce
- hovězí maso 100 g
- červená řepa 150 g
- olej 40 g
- rajčatový protlak 1 plechovka
- masox 1 kostka
- bílé zelí 150 g
- kořenová zelenina 100 g
- vepřové maso 100 g
- na ozdobu
- zakysaná smetana 2 dl
- podle chuti
- cukr 10 g
- uzenina 100 g
- bobkový list 1 ks
- celý černý pepř 1 ks
- česnek 3 stroužek
- kmín 1 ks
- hřebíček 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Rusko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Uzeninu, nejlépe klobásky, nakrájíme na kostičky nebo půl kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Řepu uvaříme téměř doměkka. Uvařenou řepu scedíme a nakrájíme na proužky. Můžeme ji vařit během přípravy polévky. Pokud se nám s ní nechce vařit, můžeme použít sterilovanou.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso, uzeninu, koření a vše krátce a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Směs zalijeme vodou a asi 15 minut vaříme. Pak přidáme brambory, zeleninu, česnek, protlak a vše uvaříme doměkka.
Do hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, zelí (i sterilované) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec přidáme kostku masoxu, osolíme podle chuti, přikyselíme či přisladíme.
Zeleninový boršč s masem rozdělíme do talířů či misek. Každou porci ozdobíme lžící smetany.
Řepu uvaříme téměř doměkka. Uvařenou řepu scedíme a nakrájíme na proužky. Můžeme ji vařit během přípravy polévky. Pokud se nám s ní nechce vařit, můžeme použít sterilovanou.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso, uzeninu, koření a vše krátce a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Směs zalijeme vodou a asi 15 minut vaříme. Pak přidáme brambory, zeleninu, česnek, protlak a vše uvaříme doměkka.
Do hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, zelí (i sterilované) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec přidáme kostku masoxu, osolíme podle chuti, přikyselíme či přisladíme.
Zeleninový boršč s masem rozdělíme do talířů či misek. Každou porci ozdobíme lžící smetany.
Podobné recepty
- » Zeleninový boršč jinak
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Míchaný zeleninový salát s uzeným tuňákem
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x) - » Zeleninový kuskus s parmezánem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 5x) - » Osvěžující zeleninový salát
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Zeleninový salát s kuskusem
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Míchaný zeleninový salát se zelím
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Letní zeleninový salát II.
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012864) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292588) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236126) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223373) - » Couračka
(Navštívilo: 150671) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128302) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112884)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy