Chřestový krém

Kategorie: Polévky

Autor:

Chřestový krém

Suroviny

  • 600 g bílého chřestu
  • 100 g másla
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru z kostky
  • 250 ml smetany na šlehání
  • špetka soli
  • pepř dle chuti

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očistíme si chřest. Odřízneme z něj hlavičky. Stonky nakrájíme na špalíčky. Na másle orestujeme špalíčky chřestu, zasypeme hladkou moukou a 1-2 minutky lehce osmažíme. Potom přiléváme za stálého míchání hotový zeleninový vývar (aby se nám nevytvořily žmolky). Hotovou směs povaříme asi 20-30 minut na mírném plameni. Potom vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a necháme ještě jednou projít varem. Na talíři zdobíme krém čerstvými bylinkami, můžeme přidat i osmaženou na kostičky nakrájenou housku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist