Čorba
Kategorie: Polévky
Autor: kuchtik.honza
Suroviny
- Brambory 500 g
- Bobkový list 8 ks
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Maggi koření 2 lžíce
- Celer 1 ks
- Králičí maso 300 g
- Ocet 1 lžíce
- Petržel 2 ks
- Pepř černý celý 10 kulička
- Smetana 600 ml
- Sůl 2 špetka
- Polohrubá mouka 1 lžíce
- Nové koření celé 10 kulička
- Mrkev 5 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Rumunsko
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do hrnce se studenou vodou vložíme přední nohy a hrudí králíka. Přidáme nakrájené brambory, kořenovou zeleninu. Taky vložíme koření, vše vaříme, až bude maso a zelenina měkká.
Potom opravdu jen trochu zahustíme polohrubou moukou a přidáme smetanu. Můžeme si rozhodnout sami, zda 12% nebo 30%. Po té druhé je polévka o něco hustší a krémovější. Čorbu chvilku povaříme. Můžeme ji dochutit ještě solí, pepřem a polévkovým kořením. Také můžeme přidat kapku octa, ale pozor, jen přiměřeně. Čorba se ráda sráží. Doporučuji přidat ocet až do talíře. Pokud se Vám vše podaří, bude polévka jemná a hladká.
Čorbu podáváme samotnou, můžeme ji doplnit čerstvým pečivem.
Potom opravdu jen trochu zahustíme polohrubou moukou a přidáme smetanu. Můžeme si rozhodnout sami, zda 12% nebo 30%. Po té druhé je polévka o něco hustší a krémovější. Čorbu chvilku povaříme. Můžeme ji dochutit ještě solí, pepřem a polévkovým kořením. Také můžeme přidat kapku octa, ale pozor, jen přiměřeně. Čorba se ráda sráží. Doporučuji přidat ocet až do talíře. Pokud se Vám vše podaří, bude polévka jemná a hladká.
Čorbu podáváme samotnou, můžeme ji doplnit čerstvým pečivem.
Podobné recepty
- » Srbská čorba
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Srbská čorba
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čorba - polévka z králíka a smetany
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012882) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292842) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236149) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223417) - » Couračka
(Navštívilo: 150673) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128344) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy