Pestrá zeleninová polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Pestrá zeleninová polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Malý květák 1.2 ks
  • Mladé mrkve 2 ks
  • Zelený hrášek 1 hrst
  • Mladá kedlubna 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Lehký drůbeží vývar, nejlépe domácí 2 l
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Pepř - dle chuti 2 špetka
  • Sekaná zelená nať na ozdobu a dochucení 1 hrst
  • Malý květák 1.2 ks
  • Mladé mrkve 2 ks
  • Zelený hrášek 1 hrst
  • Mladá kedlubna 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Lehký drůbeží vývar, nejlépe domácí 2 l
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Pepř - dle chuti 2 špetka
  • Sekaná zelená nať na ozdobu a dochucení 1 hrst

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.

2. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.

3. Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist