Klasická chřestová polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Klasická chřestová polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Máslo 25 g
  • Šalotky, jemně nakrájené 2 ks
  • Chřest, očištěný 700 g
  • Čerstvý drůbeží vývar 850 ml
  • Sůl - dle chuti 2 špetka
  • Pepř - dle chuti 2 špetka
  • Kvalitní olivový olej na zakápnutí 1 lžička

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Máslo rozehřejte v hrnci, přidejte cibulku i pokrájené stonky chřestu (špičky nechte stranou) a na mírném plameni pět minut smažte. Plamen ještě stáhněte a poduste chřest dalších pět minut. Přilijte vývar, uveďte do varu a pět minut zlehka povařte. Sejměte z ohně a nechte trochu vychladnout.

2. Polévku rozmixujte na hladký krém a vraťte ji do hrnce (nebo použijte tyčový mixér). Osolte a opepřete podle chuti a udržujte teplé. Špičky chřestu dvě minuty povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte a ozdobte jimi polévku v talířích. Zakápněte olejem a podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist