Chřestový krém se smetanou

Kategorie: Polévky

Autor:

Chřestový krém se smetanou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Bílý chřest 500 g
  • Výhonky zeleného chřestu 4 ks
  • Mořská sůl - dle chuti 2 špetka
  • Čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Krupicový cukr 1.4 lžička
  • Hladká mouka 2 lžíce
  • Máslo 4 lžíce
  • Žloutky 2 ks
  • Strouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Nasekaná petržlka 1 lžíce

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Chřest omyjte. Bílé výhonky oloupejte celé, u zelených jen spodní třetinu. Dřevnaté konce odkrojte. Slupky a odřezky vařte v 700 ml osolené vody s cukrem. Vývar sceďte po asi 20 minutách. Bílý i zelený chřest nakrájejte na špalíčky, povařte asi 8 minut ve vývaru ze slupek a vyjměte.

2 Mouku osmahněte nasucho, až hezky zavoní (nesmí ztmavnout), a rozmíchejte s čerstvým máslem. Zalijte chřestovým vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte mírným varem 15 minut. Sejměte z plotny, v polévce rozšlehejte žloutky, osolte ji, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Přidejte chřest a napůl ušlehanou smetanu; dále již nevařte! Podávejte posypané petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist