Rajčatová polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Rajčatová polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Máslo nebo olivový olej 1 lžíce
  • Česnek - utřený 2 stroužek
  • Sušená rajčata nakládaná v oleji 5 ks
  • Rajčata loupaná v nálevu 2 plechovka
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Cukr 1 lžička
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Zakysaná smetana 140 ml
  • Na ozdobu:
  • Bazalkové pesto 4 lžička

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Španělsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo či olej rozpalte ve větším hrnci. Přidejte česnek a pár minut opékejte, vhoďte sušená rajčata a po minutě přilijte také rajčata z plechovky. Zalijte vývarem, vsypte cukr, okořeňte solí a pepřem a přiveďte k varu. Vařte deset minut, rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte polovinu zakysané smetany. Pokud je potřeba, přidejte cukr.
Servírujte ozdobené zbytkem smetany a pestem. Podávejte k mozzarellovým sendvičům.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist